Uniforme inrichting krijgt prio bij Voogd & Voogd

Net als andere Volmachten heeft Voogd & Voogd zich het afgelopen jaar flink ingespannen om zich de AFD-standaard aan te meten voor de particuliere portefeuille. “Voor ons een flinke klus”, zegt Project Lead Roy van Boven hierover. “Voogd & Voogd valt in de categorie ‘zelfbouwers’. Onze IT-systemen ontwikkelen en bouwen we zelf en hier zijn we trots op. Het feit dat we zelf geheel verantwoordelijk zijn voor onze back-office leidt er bij ons toe dat we een state-of-the-art IT platform hebben staan waar we veel flexibiliteit en andere voordelen van hebben, maar bij een project als Uniforme Inrichting betekent het tegelijkertijd ook dat we volledig op onszelf zijn aangewezen om ons systeem aan te passen op de landelijke standaard.”

Begin dit jaar heeft Voogd & Voogd grote capaciteit op dit project gezet. Naast de speciaal aangestelde projectleider werd een dataspecialist aangetrokken die de AFD-definities technisch koppelt aan de database van Voogd & Voogd, maar ook intern wordt een beroep gedaan op veel collega’s. Van Boven hierover: “wekelijks rapporteren we de voortgang van ‘Project UIV’, zoals het bij ons heet, aan management en directie. Omdat het project ook binnen de top van de organisatie veel steun geniet kunnen we buigen over de vaardigheden van veel hele bekwame collega’s. We hebben een kort lijntje met afdelingen als Productinrichting, Business Intelligence, Schade en Rekenen, maar alles valt of staat met de inspanningen van ons kernteam. Dat kernteam bestaat naast onze dataspecialist uit een expert vanuit de business die alle particuliere producten kent als zijn broekzak en daarmee in staat is om de AFD-definities snel aan te sluiten op de producten in onze eigen database. Tot slot hebben we een volledig team van software engineers die fulltime aan dit project werken. Dankzij hen hebben we een translatie engine gerealiseerd die met één druk op de knop de producten uit onze portefeuille om zet naar de straks landelijk verplichte AFD-standaard.” 

Op dit moment werkt het kernteam van Voogd & Voogd aan het omzetten van de particuliere portefeuille. Daarvoor is de portefeuille opgeknipt in zogeheten ‘views’, een soort productcategorieën. Voogd & Voogd zet deze views in volgorde van groot naar klein polisvolume om naar de AFD standaard. Van Boven: “Dat volume loopt in de miljoenen polissen. We zijn begonnen met Aansprakelijkheid en hebben inmiddels ook Inboedel en Personenauto afgewerkt. Het is leuk om te zien dat het nu echt hard gaat met de voortgang. Een mooi resultaat dat loon naar werken is voor iedereen die hier binnen Voogd & Voogd bijdraagt aan dit project. Tenslotte wil ik nog even benoemen dat dit succes niet alleen te danken is aan het werk van Voogd & Voogd. Gedurende het hele project zijn we blij geweest met de bereikbaarheid en hulp van SUIV en SIVI. In het bijzonder hebben Herman Lenferink, Danny Schaapherder en Paul van den Enden ons enorm geholpen. Dank daarvoor!”

Heeft u vragen over het UIV project bij Voogd & Voogd of de manier waarop men het daar aanvliegt, mail dan naar info@voogd.com voor een afspraak. Roy legt het u graag uit!

Roy van Boven, Projectlead UIV