Wijziging distributie AFD-definities

In augustus hebben wij alle ketenpartijen geïnformeerd over de nieuwe distributiemethode van AFD-definities via AFD Online Samenstellen (AOS). In dit bericht lieten wij ook weten dat deze nieuwe functionaliteit in AOS de handmatige distributie (per mail) van de AFD-definities uiteindelijk gaat vervangen. Graag informeren wij u hier in dit nieuwsbericht verder over.

De handmatige distributie wordt in twee stappen beëindigd:  

Stap 1: Vanaf 1 januari 2022 verstuurt SUIV geen XLS-bestanden meer mee in de AFD-definities

Het XLS-bestand is een hulpmiddel voor het opstellen van een AFD-definitie en is geen onderdeel van de set bestanden voor een AFD-definitie. Alle informatie opgenomen in het XLS-bestand is terug te vinden in het XML-schema en de ondersteunende bestanden van de ZIP-file. Een simplificatie van de specificaties vindt u terug in de CSV-bestanden die opgenomen zijn bij alle functies. Deze kunt u gebruiken als alternatief voor het XLS-bestand. 

Stap 2: Per 1 maart 2022 stopt SUIV definitief met de handmatige distributie van de AFD-definities.

Vanaf dat moment kunt u de AFD-definities alleen nog (handmatig of geautomatiseerd) ophalen uit het register van AFD Online Samenstellen. Meldt u aan voor de notificatie service! Zodra een nieuwe AFD-definitie beschikbaar is, krijgt u daar dan bericht van.  

Meer informatie over de nieuwe distributiemethode vindt u op https://suiv.nl/distributie-afd-definities/.