AFD Online Samenstellen

Tool om eenvoudig AFD-definities samen te stellen

Om het gebruik van de AFD-definitie standaard te ondersteunen biedt SIVI de tool AFD Online Samenstellen (kosteloos) aan. De tool is zo ingericht dat aan de hand van functies, AFD-berichtschema’s (XSD) kunnen worden opgesteld welke geheel voldoen aan de specificatie van de AFD-definitie standaard. Daarnaast is een editor aanwezig voor het opstellen van verbandscontroles welke in de output automatisch worden omgezet naar een XPath-library.

Importeren, onderhouden en certificeren

De tool ondersteunt het importeren van .csv-bestanden waardoor de invoer van een AFD-definitie flink kan worden versneld. Na de invoer van de definities van een product of service kan de AFD-definitie worden onderhouden vanuit deze toepassing.

AFD Online Samenstellen

Direct naar tool AFD Online Samenstellen.

Handleiding

Video’s

In onderstaande video geeft SIVI-consultant Irene Deen-Tai uitleg over de AFD-definitie Standaard. Wat is de AFD-definitie Standaard en waartoe dient deze?

In de volgende video’s geeft SIVI-consultant Danny Schaapherder uitleg over het gebruik van de tool AFD Online Samenstellen.

  1. Aanmaken en importeren AFD-definitie
  2. Configureren AFD-definitie
  3. Aanmaken Verbandscontrole
  4. Exporteren AFD-definitie

Machtiging

Het is ook mogelijk het opstellen en het beheer van AFD-definities uit te besteden aan derden. De tool ondersteunt dit door het gebruik van de individuele machtigingsfunctie. Hiermee zijn specifieke gebruikers van een andere organisatie individueel te machtigen om namens uw organisatie AFD-definities op te stellen en te beheren. Download hiervoor het machtigingsformulier en stuur deze ingevuld naar support@sivi.org.